Achter de schermen bij de Musical

Dinsdag 27 december ging de wens van Willemiek in vervulling. Een vrolijke meid die helemaal gek is van sprookjes en musicals. Ze zit zelf op een koor en door de muziek weet ze zich ook te uiten. De wens was ingediend door haar moeder: een kijkje nemen achter de schermen van een echte musical!

Om 10u hebben we het gezin thuis opgehaald. Willemiek en haar broertje Jerom wisten wel dat ze iets leuks gingen doen, maar het was erg spannend wat dat dan precies was. We hadden een tas klaar gemaakt met allerlei spulletjes die met de verschillende activiteiten van die dag te maken hadden. In de auto vertelden we hen dat we een sprookjesdag gingen beleven. Willemiek begon er spontaan van te zingen!

Aangekomen bij theater Odeon in Zwolle werd Willemiek ontvangen door de jeugdtheaterschool voor een workshop theater maken. Samen met een aantal andere meiden ging Willemiek aan de slag om het einde van een zelfgekozen sprookje te herschrijven. Dit verhaal werd vervolgens opgenomen door de kinderen op film. Zo gaat theater maken dus in zijn werk! Om de creativiteit van de kinderen niet in de weg te staan, mochten de volwassenen er niet bij zijn. Dus moesten wij ons in het café vermaken. En in de tussentijd werd broertje Jerom vermaakt in de knutsel- en spelletjes kamer die speciaal was ingericht voor het sprookjesfestival.

Na afloop van de workshop zijn we met zijn allen lopend naar theater De Spiegel gegaan. Onderweg hebben we bij de Mac Donalds gelunched. Bij het theater werden we opgevangen door Cindy van de Zwolse Theaters. Zij vertelde de volgende verrassing aan de kinderen: een bezoek aan de Efteling Sprookjesmusical Pinokkio, met aansluitend een rondleiding backstage en als klap op de vuurpijl een ontmoeting met een van de karakters uit de musical! Willemiek kon het haast niet geloven!

Ook wij mochten met Willemiek en haar ouders meelopen naar de catacomben van het theater. Daar hebben we een van de hoofdrolspeelsters, Fay de Fee, ontmoet. Daar werd Willemiek toch wel wat verlegen van. Iets waar haar broertje Jerom iets minder last van had. Na een foto en feeëngroet was het voor ons tijd om alle indrukken even te laten inwerken onder het genot van een glaasje fris. Cindy had nog een laatste verrassing: Willemiek mocht de officiële poster van de musical meenemen om op te hangen in haar kamer!

Als afsluiting hebben we, geheel in sprookjesstijl, een pannenkoek gegeten op het piratenschip. Waar Willemiek en Jerom zelfs hun eigen pannenkoek in de keuken mochten komen omdraaien. Toen was de koek op en op de terugweg in de bus vielen de oogjes tevreden al even dicht. Een zeer geslaagde dag!

Met dank aan de Zwolse theaters.

 


Medewerkers die deze wens tot een succes hebben gemaakt:

  • René Schwering – Verzekeringen Volmacht
  • Angela van Erven – Adviseur particulieren
  • Marieke Potappel – Marketing en communicatie

 

Home | Wenskalender | Vervulde wensen

Veldhuis Advies
| Verzekeringen | Hypotheken | Pensioenen | Financiële planning