Een dag als militair

De 16 jarige Matthijs heeft één grote wens: militair worden. Helaas is dit voor hem niet mogelijk. Reden voor zijn moeder om hem op te geven voor het 50 wensen project. Zaterdag 10 september stond het wensenteam al om 07.00 uur bij Matthijs op de stoep met een heerlijk gevulde ontbijtmand. Nadat de inwendige mens goed was verzorgd zijn Matthijs, zijn broer Jacob en moeder Marianne door het team meegenomen voor een “Soldier for one day” dag op de Oranjekazerne in Schaarsbergen.

Bij de kazerne aangekomen, stonden de militairen Jack en Gert de broers al op te wachten. Nadat de broers van Jack een rugzak met naam en een overlevingspakket hadden gekregen, mochten ze achter in de jeep stappen richting de hindernisbaan. Bij de hindernisbaan werd door Jack een uitleg gegeven wat de bedoeling van deze dag was. Matthijs en Jacob moesten laten zien of ze echte “soldiers for one day” waren door een 3-tal zaken uit te voeren:

 

Deel 1:

Overwinnen en gaan.

Durven.

Touwhindernisbaan.

Deel 2:

Fysiek wedstrijdprogramma.

Willen.

Hindernisparcours.

Deel 3:

Gesimuleerd schietprogramma.

Kunnen.

Schietbioscoop.

 

Als echte soldaten werden Matthijs en Jacob geschminkt met groene en bruine schmink. Daarna op naar de touwbaan. Na een uitleg en opwarmingsoefeningen van militaire sportinstructeur Tom, mochten de mannen zelf over de touwbaan. Na de touwbaan, stond de hindernisbaan te wachten. Na een uitleg en een oefenrondje, gingen de broers de strijd aan met elkaar. De uitdaging was om de hindernisbaan binnen 7 minuten te volbrengen. Matthijs werd 1e met een geweldige tijd van 4.58 min en Jacob eindigde als 2e met een tijd van 5.25 min. De vermoeidheid was af te lezen van de beide gezichten, maar ook een voldaan gevoel dat ze het gehaald hadden in een supertijd.

Vervolgens even bijkomen, wat eten en drinken en in de legerjeep richting de schietsimulatie. Hier stond Nick op ons te wachten. Na een uitgebreide uitleg mochten de mannen gaan schieten, ze gingen hierbij helemaal los. Eerst met een geweer en daarna met een Glock. Moeder Marianne liet zich hier helemaal gaan. Geweldig om te zien. Gelukkig mochten het wensenteam ook even proberen hoe het was om te schieten.

Daarna was het douchen en richting het pannenkoekenhuis Den Strooper in Schaarsbergen. Bij het pannenkoekenhuis was ook de rest van de familie. Onder het genot van een heerlijke pannenkoek kregen Matthijs en Jacob de oorkonde en de rode baret uitgereikt en werden benoemd tot “soldier for one day”. Matthijs kreeg de rode baret van Jack, die hij had gedragen tijdens zijn missie in Afghanistan.Het was een supergeslaagde dag voor Matthijs, maar ook voor de rest van de familie en voor de militairen Jack en Gert. Zonder de hulp van Jack en Gert (van het bedrijf Jack”S”kills) had deze dag niet kunnen plaatsvinden en had Matthijs deze ervaring niet kunnen beleven.

 


Medewerkers die deze wens tot een succes hebben gemaakt:

  • Linda Vlieger – Verzekeringen volmacht
  • Aalt van Boven – Adviseur Grootzakelijk

 

Home | Wenskalender | Vervulde wensen
Veldhuis Advies | Verzekeringen | Hypotheken | Pensioenen | Financiële planning