Hoe wordt een blokfluit gemaakt?

Maandag rond de middag zij we vertrokken richting Wezep om Gerdi, haar moeder, oma en blokfluitvriendin Kiki op te halen. Met de mooie rode, over de top versierde bus kwamen we klokslag 12 uur aan. Nadat we de meiden een goed gevuld tasje met proviand hadden overhandigd, zijn we vertrokken…

Na ongeveer drie kwartier te hebben gereden, zijn we gestopt bij een mooie picknickplaats onder de rook van Deventer. Daar hebben we genoten van een heerlijke lunch, in een fijn herfstzonnetje. De meiden vonden het geweldig en ook moeder en oma genoten zichtbaar.

Vervolgens hebben we onze reis naar Enschede hervat. Adriana Breukink gaf ons daar een warm welkom. Tijdens het voorstellen kwam Gerdi erachter dat dit de mevrouw was waar ze onlangs nog een spreekbeurt over had gehouden en ze vond het geweldig! Adriana nam ons mee naar haar twee werkplaatsen om te laten zien hoe blokfluiten gemaakt worden. Eerst liet ze ons zien hoe je van een blok hout een ronde vorm maakt, hier wordt de vorm van een blokfluit al iets zichtbaar. Vervolgens liet ze zien hoe je een mooie onderkant kunt creëren met diverse vormen. Ook liet ze zien hoe je een blokfluit een kleur kunt geven. Dit proefstukje mocht Gerdi mee naar huis nemen.

Nu we een beeld hadden over hoe een blokfluit gemaakt wordt en hoeveel dagen dit ook in beslag neemt, kregen we een rondleiding langs de eigengemaakte en zelf ontworpen blokfluiten van mevrouw Breukink. Ze liet ons de allereerste fluit zien die ze gemaakt heeft en ook de langste fluit (2,95 meter). Gerdi mocht hier zelfs een stukje op spelen en dit ging haar goed af!

Na een rondleiding van twee uurtjes, wat posters en cd’s rijker zijn we vertrokken naar de Mc Donalds in Heerde. Daar kregen de dames een rondleiding achter de schermen. Erg leuk om eens te zien. Daarna mochten ze zelf een bestelling opnemen van moeder, oma, Stefan en Hanneke en natuurlijk van hunzelf. Als afsluiter mochten Gerdi en Kiki zelf hun Mac Flurry met M&M’s en chocoladesaus maken!

Een hele leuke, maar vooral ook leerzame dag!


Medewerkers die deze wens tot een succes hebben gemaakt:

  • Hanneke Luijke – Administratief medewerkster
  • Stefan Brouwer – Adviseur particulieren

 

Home | Wenskalender | Vervulde wensen

Veldhuis Advies
| Verzekeringen | Hypotheken | Pensioenen | Financiële planning