Een leerzaam en leuk uitje

Kinderclub De Sleutel wil een plek creëren waar kinderen (van 6 tot 13 jaar) zich welkom voelen, waar het kind centraal staat en kinderen door spel elkaar ontmoeten. Op vrijdagmiddag komen sinds september 2015 kinderen uit diverse gezinnen (zoals kinderen van ex-vluchtelingen, Nederlandse kinderen uit minder bedeelde gezinnen) samen spelen, sporten, creatief bezig zijn, luisteren en praten over verhalen en thema’s.

De wens werd ingediend door de leidsters van de club: Omdat veel van deze kinderen minder mogelijkheden hebben en bijvoorbeeld niet op vakantie kunnen, wensen we ze een ervaring om er samen op uit te trekken en nieuwe dingen te leren. Een onbezorgd dagje uit.

Op zaterdag 1 oktober was het zover. Rond half tien zijn we met 14 kinderen en een aantal leid(st)ers vanuit Apeldoorn richting De Spelerij/Uitvinderij in Dieren vertrokken. De Spelerij is een speeltuin van fantasievolle kunstwerken die vaak gemaakt zijn van gerecyclede materialen. De kinderen, maar ook de leid(st)ers en wij hebben ons prima vermaakt hier. Klimmen, klauteren, glijbanen, draaimolens, maar dan net even anders dan een andere speeltuin. Erg leuk!

Om elf uur hebben we uitleg gekregen in de De Uitvinderij. Een werkplaats waar je o.a. kan schilderen, figuurzagen en metaal kan bewerken met echt gereedschap. Hier is iedereen tot aan de lunch heerlijk creatief bezig geweest. Leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen en leiding hiermee bezig waren. Voor de lunch mocht iedereen zijn eigen broodjes bakken. Erg leuk, maar vooral ook lekker!

Deze geslaagde dag hebben we rond drie uur afgesloten bij De Spelerij/Uitvinderij met nog een kleinigheidje voor de Kinderclub De Sleutel en cadeautjes voor de kinderen. Eén van de kinderen zei helemaal blij: “We hadden al een cadeau gekregen door hier de hele dag te spelen en nu nog weer een cadeau.” Haar dag kon niet meer stuk! Daar doen we het voor.

Na iedereen weer veilig in Apeldoorn afgezet te hebben, zijn we met een voldaan gevoel richting huis gegaan. Een geslaagde wens!

 


Medewerkers die deze wens tot een succes hebben gemaakt:

  • Betty Kruidhof – Adviseur Grootzakelijk
  • Aalt van Boven – Adviseur Grootzakelijk

 

Home | Wenskalender | Vervulde wensen

Veldhuis Advies
| Verzekeringen | Hypotheken | Pensioenen | Financiële planning