Kunst voor kinderen in de Isala

De door het Ronald McDonald Huis Zwolle ingediende wens voor het opvrolijken en kindvriendelijk maken van de kamers van op de kinderafdeling van de Isala in Zwolle is de 50ste wens voor het jubileum van Veldhuis Advies geworden. Deze wens is op 9 mei in vervulling gegaan.

De eerste actie in deze wensvervulling was een afspraak met de vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis om de mogelijkheden te inventariseren. Gezamenlijk hebben we gekeken naar creatieve oplossingen waarbij een verbinding ontstaat tussen het opfleuren van de kamers, de inzet van vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis, het ziekenhuis en bij voorkeur ook de collega’s van Veldhuis Advies. Het idee ontstond schilderijen te laten maken en deze in een kar op wieltjes te leggen waarmee de vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis langs de kamers kunnen gaan. Kinderen kunnen een schilderij uitzoeken en tegelijkertijd is dit een leuk contactmoment voor zowel de kinderen als de vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis. Daarnaast is het een makkelijke manier in contact met ouders te komen en hen, indien daar behoeft aan is, hun verhaal te laten doen.

Het hele traject heeft de nodige afstemming gevraagd, omdat er veel partijen te consulteren waren en er aan de nodige eisen (hygiëne, ophangsystemen, etc) moest worden voldaan. We hebben in de tussentijd met kunstenares Ingrid Bastiaan twee mooie avonden georganiseerd, waarin de collega’s van Veldhuis Advies hun creativiteit hebben getoond. Wij waren verrast door het niveau. We hebben zeer creatieve collega’s en het is leuk te zien hoe mensen, die normaal gesproken met cijfers en verzekeringen bezig zijn, zich zo uit kunnen leven. Toch waren er nog te weinig kunstwerken en hierbij heeft Ingrid geholpen. Naast zelf de nodige werken te doneren, hebben een aantal van haar leerlingen schilderwerken voor de collectie gemaakt. Daarnaast zijn er drie kunstwerken geschonken door Rochewood.

Nadat de kar was gemaakt en in de toepasselijke Ronald McDonald huiskleur geel geschilderd, waren we klaar voor de overhandiging. Een grote delegatie van alle partijen was daarbij aanwezig. Na het officiële aanbieden was het moment aangebroken het eerste kunstwerk uit te laten zoeken. We gingen met Gretha, vrijwilligster bij de Ronald McDonald huiskamer en de schilderijenkar naar de kamer van Ezrah. Ezrah is 3 jaar. Hij mocht als eerste kind een schilderij uitzoeken. Dat viel in 1e instantie niet mee met allemaal vreemde mensen om je bed. En hij vond alle schilderijen mooi. Met hulp van zijn moeder en met de belofte dat hij de volgende dag een ander schilderij mocht kiezen, heeft hij ‘nummer 11’, een mooi schilderij met vissen, uitgekozen. Deze is tegenover zijn bed opgehangen zodat hij er de hele dag naar kan kijken.

Veldhuis Advies blijft dit project adopteren. Zijn er aanvullingen of vervangingen noodzakelijk dan zorgt Veldhuis Advies daar voor. Het was een heel leuk project met een mooi en blijvend resultaat. Onze speciale dank gaat naar Ingrid Bastiaans, voor alle (extra) inzet en donatie.


Medewerkers die deze wens tot een succes hebben gemaakt:

  • Eric van Leeuwen – Adviseur Grootzakelijke relaties
  • Jeanine van der Leij – Binnendienstmedewerker financiële planning
  • Harry Stomphorst – Senior Pensioenconsultant