Nieuwe leesboeken

Ilse Montfrooy zat tot juli van dit jaar op basisschool De Parel in Wapenveld en vond de boeken voor groep 7/8 niet leuk. Veel oorlogsboeken en jongensboeken. Dus heeft ze een wens ingediend met de vraag of ons kantoor wilde helpen om nieuwe boeken aan te schaffen.

Na een gesprek met de leerkracht van groep 7/8 wisten we wat de wensen waren en ook Ilse heeft meegedacht over de boekenkeuze. Uiteindelijk hebben we 30 nieuwe, recente jeugdboeken aangeschaft voor de klas en een gedichtenboek voor de leerkracht om met de kinderen samen te lezen. De overhandiging vond dinsdag 29 november plaats. Een (voormalig stads-)dichter, Bas Nijhof uit Kampen die ook zeer creatief is op het gebied van muziek, hebben we ingeschakeld voor een workshop dichten. Hij had zijn workshop aangepast aan het populaire thema Sinterklaas. Waardoor het voor de kinderen direct toepasbaar was voor het lootjes trekken in de klas!

Gedurende de ochtend trakteerden we de kinderen op drinken en wat lekkers. Het was tenslotte een feestje. De boeken zaten allemaal in een grote kist, met slot. De kinderen moesten na de dichtworkshop dus zelf nog aan de slag met het kraken van de kist. De kinderen gingen in groepjes opdrachten uitwerken en met de oplossingen ontstond een code. Er zaten pittige opdrachten tussen waarvoor de kinderen ook echt de tijd nodig hadden. Ieder groepje moest de juiste code hebben om uiteindelijk het slot van de kist te kunnen kraken. Het was een hele gezellige, rumoerige, leerzame ochtend.

Het eerste boek hebben we symbolisch aan Ilse overhandigd. Ondanks dat Ilse inmiddels op de middelbare school zit, vond ze het fantastisch dat haar wens in vervulling is gegaan. Ze vond het ook erg leuk dat ze alsnog bij deze leuke ochtend aanwezig kon zijn.

Om een bijdrage aan de wens te kunnen leveren hebben ook de collega’s van Veldhuis Advies boeken verzameld van thuis die ze graag aan de school wilden schenken. Op deze manier hebben we nog eens 4 dozen met boeken voor alle groepen van de school kunnen overhandigen om de boekenvoorraad nog verder aan te vullen.

Graag willen we tot slot Pelgrim Boekwinkel Koers uit Epe hartelijk bedanken voor hun bijdrage in de kosten.

 


Medewerkers die deze wens tot een succes hebben gemaakt:

  • Jolande van Veen – Financiële planning
  • Jenny Vosselman – Financiële planning
  • Femia Hegeman – NLG Arbo

 

Home | Wenskalender | Vervulde wensen

Veldhuis Advies
| Verzekeringen | Hypotheken | Pensioenen | Financiële planning