Pooltafel voor de jeugd

De beheerder van dorpshuis “Oens Huus” uit Wapse diende de wens voor een pooltafel in om jong en oud bij het dorpshuis te kunnen verenigen. Het dorpshuis was al geruime tijd een plek om samen te komen voor de volwassenen uit Wapse en om gezamenlijk een potje te biljarten. Alleen miste er nog een voorziening om de jeugd ook naar het dorpshuis te krijgen op deze avonden. Met de komst van een pooltafel hopen de ouderen van deze gemeenschap de jeugd ook aan te spreken en uit te nodigen.

Na een warm ontvangst in het dorpshuis, waar de gloednieuwe 8ft-tafel centraal in de ruimte stond met een grote rode strik er omheen, kon de officiële ‘overhandiging’ van de pooltafel plaats vinden. Hierna kon de uitgenodigde jeugd genieten van een clinic van Zadrach Singadji en Mark Ruijtenbeek, twee professionele poolspelers. Er hadden zich zo’n 20 jongeren om de tafel heen verschanst en ze luisterden allen aandachtig naar de profs. Zadrach en Mark vertelden eerst iets over wie ze zijn en wat ze doen. Vervolgens introduceerden ze de poolsport. Er ontstond een hele prettige interactie tussen de profs en het publiek, wat erg leuk was om te zien. Hierna demonstreerden de heren een frame 8 en 9-ball en legden vervolgens de officiële regels van het poolen uit. Hierna was de jeugd helemaal geïnteresseerd!

Ook kwamen er nog een aantal basis dingen zoals houding, stand, techniek en effect aan bod, wat spelenderwijs de revue passeerde. Als afsluiter had Zadrach een spel bedacht waar iedereen afwisselend in teamverband aan deel kon nemen zodat de jongeren zelf ook nog actief betrokken zouden worden bij onze clinic. Dit bleek een waar succes! Allemaal waren ze even fanatiek en gretig om te leren.

Zadrach en Mark vonden het ontzettend leuk om deze 20 jongeren variërend in de leeftijd van 13 t/m 19 te interesseren voor de poolsport! En ook het bestuur van het dorpshuis en de jeugd waren enthousiast! We hebben er alle vertrouwen in dat de pooltafel bij het dorpshuis helemaal tot zijn recht zal komen.
 


Medewerkers die deze wens tot een succes hebben gemaakt:

  • Wichert Koopman – Teamleider
  • Marianne Haks – Financiële planning

 

Home | Wenskalender | Vervulde wensen

Veldhuis Advies
| Verzekeringen | Hypotheken | Pensioenen | Financiële planning