Snoezelkamer

Charissa van 8 jaar is geboren met het Cornelia de Lange syndroom en daarbij heeft ze een moeilijk instelbare epilepsie. Gevolg is dat zij niets zelfstandig kan en volledig afhankelijk is van ouders en zorgverleners. Een snoezelkamer is een grote droom aangezien Charissa daar lekker met haar grote zus kan snoezelen en relaxen. Via een snoezelkamer kan iedereen makkelijker contact maken en wordt de kwaliteit van leven voor Charissa en haar gezin, in goede en minder goede tijden, weer een beetje verhoogd! Daarom hebben wij hebben de wens om een snoezelkamer voor Charissa te creëren uitgekozen.

Voor de benodigdheden hebben wij veel van onze relaties benaderd een bijdrage te leveren aan de kamer. Iedereen was enthousiast, waardoor wij deze wens daadwerkelijk in vervulling konden laten gaan. Nadat we zelf een dag geklust hebben, is de klusjesman nog een halve dag bezig geweest. Daarna kon er begonnen worden aan het inrichten van de kamer. Het doel was er een eigen (slaap)kamer van te maken met snoezel mogelijkheden. Op deze manier heeft Charissa een eigen plekje. Nenko is als leverancier benaderd voor de snoezelproducten, waarmee we uiteindelijk de kamer gevuld hebben.

En toen werd Charissa in haar eigen kamer op het kussen gelegd… Fantastisch! En wat een voldoening. Het was een super leuk project, waar uiteindelijk redelijk wat tijd en energie is in gaan zitten. Maar al zeggen we het zelf… het eindresultaat mag er zijn! Iedereen heel erg bedankt die iets heeft betekend voor deze wens. We hebben het meisje en haar familie een beetje gelukkiger gemaakt.


Medewerkers die deze wens tot een succes hebben gemaakt:

  • Sharon Lems – Casemanager CRoV
  • Roy Broek – HR adviseur
  • Wim Buter – Senior volmachtmedewerker
  • Chantal Snieders – Casemanager Arbo