Trompet spelen in Kytopia

Milan is een vrolijke en pientere jongen van 12 jaar uit Epe en hij is helemaal gek van trompet spelen. Zijn wens was dan ook om trompet te spelen met Kyteman. Kyteman is één van de hipste trompettisten van Nederland.

Rond de middag hebben we de ouders van Milan opgehaald en samen zijn we in een vette Mercedes van Wensink naar de school van Milan gereden. Milan wist van niets tot het moment dat we de klas in kwamen. We vertelden dat we Milan zochten en wat we die middag zouden gaan doen. Hij schoot vrijwel direct vol. Ongeloof en blijdschap overmande het kereltje totaal. Zijn klasgenootjes stormden ook direct op hem af, sloegen een arm om hem heen en waren er voor hem. Tegelijk vonden ze het maar wat spannend, stoer en vet. Hij was een baas en een held. Ook zijn ouders pinkten hier een traantje bij weg. Werkelijk een heel bijzonder moment. Het zoveelste teken dat de jeugd van tegenwoordig nog best oké is.

De geleende Mercedes had meer PK’s, knopjes en snufjes dan goed is voor een mens. Milan zat voorin en had zonder gebruiksaanwijzing alles al wel ontdekt. Onderweg lieten wij ons de broodjes van Piccolini goed smaken. En mooi op tijd reden wij de Domstad Utrecht in. In voormalig Tivoli is Kytopia gevestigd, de muziekfabriek van Kyteman. Kytopia is een eeuwenoud klooster dat omgetoverd is tot een vrijstaat voor creatieve geesten die hun liefde voor muziek daar 24 uur per dag los kunnen laten gaan. In het gebouw waan je je in een compleet andere wereld. Een mix tussen het werkterrein van professor Barabas en Starwars. Het pand staat werkelijk bomvol met ‘old school’ opname apparatuur. Helaas kon Kyteman er zelf niet bij zijn, maar kregen wij een rondleiding en workshop van zijn producer Mathijn. We kregen de studio’s te zien en we mochten luisteren naar nooit eerder uitgebracht werk. Milan heeft zelfs nog even op de eerste trompet van Kyteman gespeeld. De producer was verbaasd dat Milan er nog geluid uit kreeg! Maar vooral was hij op zoek naar de creatieve inslag van Milan. En het lukte hem goed dat in Milan naar boven te halen. Ze hebben samen nog wat opgenomen. Wegens tijdgebrek en omdat de producer het zelf ook leuk vond, heeft hij Milan ter plekke uitgenodigd in januari nog eens gratis een hele middag naar Kytopia te komen om meer op te nemen en te leren!

Daarna even een bakje koffie gedronken in een bruin café om vervolgens koers te zetten richting Zwolle. Milan had opnieuw geen idee wat er verder zou gebeuren. Nog vol van Kytopia ging zijn aandacht uit naar zijn telefoon en uiteraard de Mercedes. Onderweg hebben we de dag achter ons gelaten en tegen de avond reden we Zwolle in. Daar werd Milan welkom geheten door het personeel van Koperen Kees (het restaurant in Theater De Spiegel). We kregen een heerlijk diner voorgeschoteld en voor Milan zijn favoriete kost: frikandellen met friet. Tijdens het eten werden we opgehaald om even achter de schermen van theater De Spiegel te kijken. Onderweg naar het podium kon je al diverse blaasinstrumenten horen. En dat was voor Milan al genoeg om te weten dat Mnozil Brass in het theater was! Een top Brass act uit Oostenrijk, waar hij en zijn (inmiddels overleden) opa samen heel veel naar keken op DvD. Enkele seconden later stond hij oog in oog met zijn helden op het podium van De Spiegel. Ook hier kenden ze zijn naam en hij mocht mee de artiestenfoyer in. Backstage. Alle helpers moesten weg, de mannen wilden gewoon even ongestoord met Milan praten als muzikanten onder elkaar. Hij kwam weer naar buiten met een gesigneerde CD. Trompettist Roman kwam ook mee en vroeg zijn ouders of hij de volgende avond nog een keer langs zou mogen komen, maar dan een uur eerder zodat ze wat meer tijd hadden om samen muziek te maken! Via de catacomben van De Spiegel liepen we de concertzaal weer in en konden we genieten van de show van Mnozil Brass. Echt topmuzikanten.

Met het slotakkoord kwam er ook een eind aan deze wensdag van Milan. De Mercedes bracht Milan en zijn ouders weer veilig terug in Epe. Daar hebben we met een vette handdruk afscheid van elkaar genomen. Op de terugweg konden we alleen maar tevreden terugblikken op een superdag, waarvan wij zelf net zoveel hebben genoten als Milan en zijn ouders. Met dank aan Wensink, Piccolini, Kytopia, Koperen Kees, De Spiegel, Mnozil Brass. Wat een dag.


Medewerkers die deze wens tot een succes hebben gemaakt:

  • Bert Sluijer – Schadebehandelaar
  • Marco Klein – Adviseur MKB

 

Home | Wenskalender | Vervulde wensen

Veldhuis Advies
| Verzekeringen | Hypotheken | Pensioenen | Financiële planning